Trall

Hva får jeg med Trall?

Et mu­sikk­verk­tøy du kan bru­ke der du er

Trall er et allsidig musikkverktøy som kan brukes til musikkavspilling, og som sangbok og læringsverktøy hjemme og i jobb.

Med Trall får du:

Musikkstrømmetjeneste.

Med Trall får du en musikkavspiller som er tilpasset barn i sangutvalg og funksjoner. Her kan du finne gode innspillinger av sanger for barn som du kanskje ikke ville funnet på de store strømmetjenestene.

Kvalitet.

Trall er utviklet av musikkpedagoger og forskere ved OsloMet i tett samarbeid med skoler og barnehager. Med Trall får pedagoger og lærere et kvalitetssikret digitalt verktøy i musikkarbeidet.

Språk

Det språklige mangfoldet i Trall gir også barnehager og skoler en spennende og musikalsk måte å arbeide med inkludering, språk- og leseopplæring.

I Trall finnes sanger på:

Kvensk

Russisk

Svensk

Polsk

Arabisk

Tigrinja

Tamil

Somali

Spansk

Persisk

Fang

Xhosa

Ukrainsk

Skogfinsk

Italiensk

Hindi

Kurdisk kurmanji

I tillegg kommer sanger på:

Nordsamisk

Sørsamisk

Lulesamisk


Flere språk kommer snart!


Mangfold.

Trall inneholder et rikt utvalg av sanger og musikktradisjoner. Gjennom Trall får barn mulighet til å utforske og lære et repertoar av danser, sanger og sangleker fra ulike musikkulturer og kulturarven. I Trall møter du over 20 språk. Mangfoldet i Trall gir barnehager og skoler et læringsverktøy med muligheter for at alle kan kjenne seg igjen i noe, enten i lyden av et instrument, en groove, en melodi eller en sangtekst.

Brukervennlighet.

Trall har et intuitivt design og kan lett tas i bruk uten forkunnskaper. Uansett om barn og voksne har sunget mye eller lite fra før, skal Trall være god å bruke. Karaokefunksjon og profesjonelle musikere sørger for støtte og hjelp når man synger.

Ferdige spillelister.

Trall har ferdige spillelister med ulike temaer. De er satt sammen av musikkpedagoger og er en hjelp til å finne sanger til mange situasjoner og anledninger. En søkefunksjon gjør det også enkelt å søke etter ulike sanger.

Læring.

Trall kan brukes til sang-, musikk- og læringsaktiviteter i mange fag. I undervisningen har man mulighet til å utforske språk, tekster, sjangre og dialekter. Ved å oppleve symfoniorkester, jazz-band, folkemusikk og ensembler fra det flerkulturelle musikk- Norge, får barn og unge erfare ulike måter å formidle musikk på.

Støttespillere

OsloMet
Sparebankstiftelsen DNB
Fure Stiftelsen
Kulturradet
Impact startup logo
Logo: UNESCO
Sametinget logo på nordsamisk
Logo Støttet av Forskningsrådet
Logo til Krafttak for sang
Logo Folkehøgskoleforbundet