Trall

Sitater

Hva sier and­re bru­ke­re om Trall?

Vi får mange tilbakemeldinger om Trall fra foreldre, og ansatte i skoler og barnehager. Under har vi samlet noen av tilbakemeldingene vi har fått det siste året.

Om Trall

"Hele appen appellerer til dagens barn..i utseende, i klangbilde og funksjonalitet. Den inspirerer med sitt lydbilde og av at det oser kvalitet..."

“Med variasjon i sjanger og et stort utvalg av klanger er det rom for ulike inntrykk og uttrykk. Det er noe for enhver smak og støtter om muligheten til å variere selv også.”

"det er lettere for meg (som synger helt middels, eller under middels godt) å bekjempe stemmeskam og faktisk bare gi blaffen og synge uansett, når Trall har gode sangere og jeg får den hjelpa jeg trenger."

Trall i barnehage

"I bydel Søndre Nordstrand bruker vi musikk inn i språk- og mangfoldsarbeidet med verktøyet Musikk på broen. Trall er en viktig del av Musikk på broen, siden appen gir oss enkel tilgang til kvalitetsmusikk fra mange kulturer på flere ulike språk. De mange ulike funksjonene gir spennende pedagogiske muligheter som vi gleder oss til å ta i bruk."

Anita Berge, barnehagestyrer i Jettegryta barnehage og prosjektleder for Musikk på broen, Bydel Søndre Nordstrand i Oslo.

"Jeg bruker den i barnehagen og på turer, til å skape lydeffekter og lignende i ulike lekesituasjoner. For eksempel bruker vi "Pust" når vi leter etter troll i skogen."

“Trall skapte nysgjerrighet og undring på småbarnsavdeling.”

"Jeg opplever å få bedre kontakt med barna når jeg synger med Trall enn når jeg bruker instrumenter(gitar)..."

"Vi har i vinter hatt spesielt fokus på musikk og lyd på avdelingen. Dette våknet til liv igjen med appen. Jeg opplever at barna igjen har begynt å nynne og synge for seg selv igjen. De spør etter musikk og er ivrige på å høre noe nytt."

"...Med bruk av Trall synes jeg også det kan ufarliggjøre litt det at voksne ikke tør å synge i barnehagen. Trall kan støtte og hjelpe den voksne og barna med å synge mer og tørre.."

Trall i undervisning

"Aldri har elevene sunget så fint og hatt så gøy med Luciasangen. Det var en fryd å bruke Trall, dra volumet på vokalen opp og ned for å la elevene ta over selv når de ble trygge på sangen. Anbefales på det varmeste!"

Andre Krokum Namork, lærer på Kjeller skole i Lillestrøm

"I min undervisning bruker jeg Trall som læringsmiddel i det flerspråklige arbeidet på 3. trinn. Trall gir elevene glede, motivasjon, energi, trygghet og nysgjerrighet, de tar med seg sangene ut av klasserommet og synger videre på dem på egenhånd. Trall bidrar til at de kan utvide ordforrådet på en trygg måte, der hele klassen deltar - det blir ufarlig å prøve seg i klasserommet, og kvaliteten i musikken bidrar i tillegg til at de får en musikalsk opplevelse som gjør at jeg kan se at elevene blir glade og har det gøy, noe som er en viktig forutsetning for læring"

Guro Wold, Veitvet skole i Oslo

"Jeg underviser i norsk som andrespråk. Å lære språk gjennom sanger er helt genialt! Når vi får se teksten, og helt presist den stavelsen som synges, kommer språket inn både via øyne, og ører, veldig godt hjulpet av rytme, puls, av trykktunge og trykklette stavelser, pauser osv. Talespråk og musikk har en slags felles grunnmur, takt, tungt og lett, pauser osv. som Trall gir meg mulighet til å utnytte. Samtidig lærer mine deltakere noe om norsk kultur, noe av den felles-kulturen vi alle har, både innenfor barnesanger og andre sanger."

"Dette er en inngang til språklæring som er morsom og avslappende, man kan synge med her og der, hvis man vil, man kan lytte, det er mange fine repetisjoner som er mer naturlige enn tradisjonelle, skolske, tekster og grammatikkøvinger. Og man får med ortografi på kjøpet!"

“Dette er utrolig nyttig for oss som musikklærere!! Det at det brukes litt uvanlige arrangement som f.eks tuba på jeg gikk en tur på stien, er nytt og barna blir nysgjerrige og synes det er morsomt..!!”

“Det var veldig fengende og morsomt for elevene! Jeg ble veldig positiv til kvaliteten på musikken og variasjon av sjangrer i sangene. GØY!”

“Jeg sa ifra til mine lærervenner som ikke er komfortable i musikkfaget – at dette må de prøve.”

Om å bruke Trall hjemme

«Trall tilbyr et pusterom, fritt for estetisk støy, med både kjente og ukjente nyinnspillinger av sanger i særdeles høy kvalitet. Ti av ti, anbefales på det varmeste!»

Andrea, mamma

“Vi startet med Trall da Willy var 2.5 år. Det vekket hans musikkinteresse. Han begynte å synge etter sangene, til og med fulgte med ord på appen og uttalte dem tydelig. Trall har veldig god kvalitet med lyd, nydelige stemmer og musikk.”

May, mamma til Willy (3 år)

“Hun satt i baksetet og hørte på Trall-sanger, og da vi kom frem på hytta hadde leseferdighetene gjort et byks fremover.”

Mor til 2- klassing
Støttespillere

OsloMet
Sparebankstiftelsen DNB
Fure Stiftelsen
Kulturradet
Impact startup logo
Logo: UNESCO
Sametinget logo på nordsamisk
Logo Støttet av Forskningsrådet
Logo til Krafttak for sang
Logo Folkehøgskoleforbundet